All fields are required.

Close Appointment form

Ghid

Cine spune ca procesul de contractare a unui credit bancar este simplu ori nu a contractat niciun credit pana in prezent, ori nu a facut-o intr-un mod profesonist. In cele ce urmeaza va punem la dispozitie pasii necesari pentru contractarea unui credit bancar in cele mai bune conditii.

Pasul 1 – Tipul creditului

Alegerea tipului de credit trebuie sa plece intotdeauna de la nevoia solicitantului si nu invers. Astfel trebuie sa ne gandim foarte bine inca de la inceput care este nevoia noastra de finantare. Scopul final al banilor ne va trimite catre tipul creditului pe care trebuie sa-l solicitam.

Pasul 2 – Valoarea plafonului

Cand vine vorba de valoarea plafonului sunt doua mari probleme pe care trebuie sa ni le punem, una referitoare la nevoia reala si cealalta referitoare la nivelul veniturilor care ne-ar permite sa ne incadram la aceasta suma.

Pasul 3 – Cercetarea pietii

Acum ca stim ce tip de credit vrem si care este valoarea plafonului, putem cauta pe internet sau prin diverse alte surse detalii despre institutiile financiar-bancare care ofera acest gen de produse. Acum suntem direct interesati de produsele pe care acestea le ofera si de costurile implicate, pentru a putea face o comparatie in vederea alegerii celei mai bune solutii de finantare. Majoritatea finantatorilor pun la dispozitia potentialilor clienti calculatoare online pentru a vedea exact care este suma la care va incadrati si care ar fi costurile lunare si totale implicate.

Pasul 4 – Contactarea institutiei financiar-bancare

In acest moment stim ce credit dorim sa luam, care este suma maxima a plafonului, care sunt costurile implicate si care este institutia de la care il vom cotracta, deci nu ne ramane nimic altceva de facut decat sa mergem in cea mai apropiata sucursala pentru a demara procesul de accesare a imprumutului.

Pasul  5 – Pregatirea dosarului de credit

Am ajuns in sucursala si am luat legatura cu un consilier de credit. Acesta are rolul de a va indruma pe tot parcursul procesului de creditare. De la acesta veti afla ce documente trebuie sa pregatiti si tot el va va spune care este suma reala la care va incadrati in baza documentelor de venit si in functie de perioada de creditare, deoarece calculatoarele online folosesc algoritmi generali fara a tine cont de elemente personalizate. Tot de la consilierul de credit veti afla si costurile reale implicate in functie de scoring-ul dumneavoastra, calculat de banca. Dupa ce toate aceste elemente vor fi discutate si agreate nu mai urmeaza decat sa furnizati documentele solicitate si sa asteptati aprobarea dosarului.

Pasul 6 – Finalizarea procesului

Acesta este momentul in care veti primi un raspuns referitor la aprobarea solicitarii dumneavoastre de credit. In cazul in care raspunsul este unul afirmativ, urmeaza sa semnati contractul de imprumut impreuna cu contractele conexe cum ar fi cele de ipoteca sau garantii reale mobiliare, fidejusiune s.a.
In cazul in care raspunsul este unul negativ, nu va ramane decat sa reveniti la Pasul 3 si sa vedeti care este urmatoarea varianta privind institutia financiar-bancara ale carei produse corespund nevoii dumneavoastra de finantare.

Solutia Broker-ului – Alegerea inteligenta

Urmand pasii de mai sus puteti pierde timp pretios si chiar oportunitati reale de finantare sau de alt gen. Un refuz din partea unei institutii financiare va va costa in termeni de timp cel putin trei luni, perioada in care puteti pierde oportunitati imobiliare, auto si altele, deoarece niciun vanzator nu va astepta atat de mult.  Pentru a evita toate problemele legate de timp si de bani sfatul nostru este sa apelati inca din primul moment la un broker de credite, mai ales ca acest serviciu este oferit GRATUIT.